R-pentueen treffit Teuvalla

Douedal’s R-pentueen pentuetreffit pidettiin Teuvalla 17.-19.8.2012. Perjantai-ilta oli varattu kokoontumista, majoittumista, olosuhteisiin ja paikkaan tutustumista varten. Useimmat R-pentueen koirien omistajat tulivatkin paikalle jo perjantai-iltana, joten ilta sujui mukavasti kavereihin tutustumisen ja makkaranpaiston merkeissä.

Lauantaiaamuna paikalla oli emän (Douedal’s Merili) ja isän (Finby Duracell) lisäksi yhdeksästä R-koirasta seitsemän ja yksi nelivuotias Douedal’s P-pentueen koira.

Lauantaiaamuna ohjelmassa oli ensimmäisenä ”paukkutesti”. Testi hoidettiin niin, että koirat laitettiin paikallisella ampumaradalla istumaan (isäntiensä/emäntiensä ”vahtimina”) harvahkoon puolikaareen odottamaan tulevia tapahtumia (dymmyn heittoja ja 9 mm:n starttipistoolin laukauksia). Testi meni sikäli hyvin, että yksikään koira ei häiriintynyt testiammunnasta.

”Paukkutestin” jälkeen kokeilimme koirien noutohalukkuutta/-valmiuksia. Heitimme vuorotellen eri koirille dymmyja ilmaan starttipistoolin laukauksien säestämänä. Aluksi Duracell näytti pentukoirille mallia siitä, miten dymmyn nouto tehdään. Sen jälkeen oli pentukoirien vuoro. Pari pentua tekikin ohjaajansa käskyn jälkeen ihan hyvän noudon. Pari muuta hiukan vajavaisen sellaisen. Muille pennuille jäi vielä noudon suhteen ”hiottavaa”. Yksi pentu oli sitä mieltä, että eikö tämä paukuttelu jo riitä ja suunnisti vähän etu ajassa autolle. No jos aivan kaikki noutoyritykset eivät vielä ”nappiin” menneet, niin onhan meillä vielä vuosi aikaa harjoitella avoimessa luokassa vaadittavaa noutorituaalia.

Lauantaina iltapäivällä pääsimme kokeilemaan parihakua sitä varten varatulla n. 200m*300m kentällä.
Homma hoituikin oikein mukavasti. Kaikki koirat (pennut) hakivat alueen suurella tai ainkin hyvällä intensiteetillä. Muutamat jopa tosi kovalla vauhdilla. Mikä parasta, niin ns. peesausta ei esiintynyt juuri nimeksikään. Nuoret uroksetkin ”mahtuivat” toisiaan häiritsemättä hakemaan yhtä aikaa samaa kenttää.

Lauantai-ilta menikin sitten mukavasti ruokailun, saunan, grillaamisen, päivän tapahtumien muistelemisen ja keskinäisen seurustelun merkeissä.

Sunnuntaina jatkoimme vielä lauantaina aloitettuja parihakutreenauksia n. kolmen tunnin ajan. Sen jälkeen loppuyhteenveto, kiitokset, hei-heit ja auton keulat kotia ja tulevia koitoksia (Kultamalja ym.) kohti. Kuvakavalkaadi oheisena.