Pentuetreffit 16.-17.11.2013 Kauhajoki

Vietimme pikkujouluhenkistä R-pentujen treeniviikonloppua Kauhajoella 15.11.-17.11.2013. Mukana olivat koirat Ruska, Romeo, Reko, Ripsa, Rosalie ja Ronja (17.7.) sekä ”äitimuori” Merili ja isoveli Pessi.

Kelit olivat todella haastavat. Tuuli yltyi tosi koviin lukemiin jo la 16.7. ja sunnuntaina 17.7. saimme tuta ns. Eino-myrskyn voimat.
Onnistuimme kuitenkin löytämään lintuja molempina päivinä. Lauantaina meitä kiusasivat fasaanit, jotka olivat ”keksineet” suojautua meiltä ja koiriltamme joko talojen pihapiiriin tai jokirannan ”pöheikköön” aivan vesirajan tuntumaan. Vaikka saimme lukuisia seisotatilanteita niin pudotuksia ei voinut edes yrittää, koska lentoon ajetut fasaanit ”ymmärsivät” aina lähteä leveähkön voimakkaasti virtaavan joen yli sen toiselle puolelle/rannalle.

Jos lauantaina ei löytynyt peltopyitä, niin sunnuntaina fasaanit olivat osanneet piilottaa itsensä. Ilmeisesti ne olivat jääneet yöpuilleen Eino-myrskyä ”pitämään”.
Yllätykseksemme peltopyyt olivat kuitenkin lähteneet keliä uhmaten liikkeelle ja onnistuimme säästä huolimatta saamaan peltopyille yhteensä kuusi tai seitsemän lintu-/seisontatilannetta. Pudotuksia ei tietysti näin marraskuussa voinut edes tavoitella.

Hyvien lintutilanteiden lisäksi näimme myös pari komeaa peräänmenoa. Ripsan ja Romeon keskinäinen kisa taisi tällä kertaa jäädä nippa-nappa Romeon eduksi. Ruska oli kuitenkin viikonlopun ”voittaja” (esitti useimmat ja komeimmat lintutilanteet).

Perjantai- ja lauantai-illat vietimme pikkujouluhengessä iltaa istuen, saunoen, seurustellen ja ”maailmaa parantaen”. Oli tosi mukava viikonloppu hyvien ystävien ja koirien seurassa.