Kauhajoen reissu

Noin kolmen viikon takaisen Utsjoen reissun innostamana tein jahtikaverini kanssa puolentoista päivän (pe-la) treenireissun Kauhajoelle 24.-25.11.2018. Koska kaverini kanssa ei ollut puhetta mahdollisista blogipäivityksistä, niin kerron tässä vain oman koirani Rosan osuudesta/toiminnasta, vaikka kaverin koirista voisi kertoa oman stoorinsa.

Vaikka Rosa haki hienosti, löysi ja piti hyvin lintuja jo em. Utsjoen reisulla, niin minulla oli kuitenkin vielä pitkien sairaslomajaksojen jälkeen hiukan epävarma olo siitä, miten homma toimii ja millaisella intensiteetillä Rosa jaksaa hakea, miten toimii linnuilla jne.

Ensimmäinen jahtipäivä (la) meni puoleen päivään saakka ilman yhtään lintukontaktia. Hienoa ja vaudikasta hakua sain kuitekin ihastella ja todeta, että Rosa näyttää palanneen sairaslomiltaan yhtä nopeana ja vauhdikkaana kuin edellisenä syksynä.
Noin puolenpäivän aikaan sää muuttui otollisemmaksi ja lintujakin alkoi löytyä. Iltapäivän aikana kolmen koiran ja noin kolmen tunnin vuorohaun aikana Rosa ”piikkasi” neljä kertaa fasaanin ja kerran peltopyyparven (12). Koska olin vain virittelemässä/tarkkailemssa Rosan toimitaa ja kuntoa, niin en ollut varautunut ampumiseen/pudotuksiin. Peltopyyparvelle ammuin kuitenkin ns. kunnialaukauksen.

Lopuksi vielä muistutus siitä, että Rosan peräänmenohaluja en edellenkään ole onnistunut tai tosissani yriittänyt karsia. Neljästä em. lintutilanteesta Rosa onnitui tekemään peräänmenon kolmessa tapauksessa neljästä. Esim. metsästyskokeisiin ei siis ole sen suurempaa aihetta/syytä toistaiseksi osallistua.
Hienosti onnistuneen lauantain jälkeen heitin sunnuntaina 25.11.-18 ns. pyyhkeen kehään jo muutaman aamupäivätreenin jälkeen ja lähdin tyytyväisenä kotimatkalle.

Tarkoitukseni on nykyään pitää pientä huolta omasta kunnosta, metsästellä, ihailla koiran haku-, linnunlöytö- ja pitotaitoa, ei enää kisailla tai yrittää tavoitella metsästyskoepalkintoja tms.